Veel gestelde vragen

Vind het op antwoord uw vraag

Zijn jullie verbonden aan een moskee, beweging of culturele instelling?

Nee, dat zijn wij niet. We zijn enkel een onafhankelijke non-profitorganisatie die haar leden wilt ondersteunen. Wij hebben uiteraard wel goed contact met moskeeën in onze omgeving en andere instanties waarmee we samen werken.

Repatriëren jullie de overledenen naar elke stad in Turkije?

Uiteraard, daar kunt u gerust van zijn. We hebben intensief contact en we kennen de procedures en de gang van zaken in Turkije. 

Regelen jullie ook uitvaarten in Nederland?

Ja, wij regelen ook uitvaarten in Nederland. We kijken samen naar de mogelijkheden. Begraafplaatsen met eeuwigdurende grafrust zijn namelijk schaars.

Wat als ik mijn contributie niet op tijd betaal?

U krijgt eerst een waarschuwing. Wanneer u vervolgens niet (volledig) betaald wordt u lidmaatschap opgeschort. In tussentijd kunt u dan geen gebruik maken van onze dienstverlening. Als blijkt dat u aan het einde van het jaar nog steeds niet heeft betaald wordt u lidmaatschap volledig beëindigd.

Worden overledenen ook naar andere landen dan Turkije gerepatrieerd?

Ja, we vervoeren de overledenen ook naar andere landen. Wij kijken echter per geval wat mogelijk is, neem voor de zekerheid contact met ons op.

Kan iedereen lid worden van de vereniging?

Volgens de reglementen moet iedereen die lid wil worden in ieder geval een Turkse nationaliteit bezitten, het islamitische geloof aanhangen en (legaal) woonachtig in Nederland zijn. Dit wil echter niet zeggen dat als u hieraan niet voldoet wij u niet helpen. Wij helpen en ondersteunen u waar nodig. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik ben niet wettelijk getrouwd met mijn partner, moet ik contributie betalen voor de lidmaatschap?

Ja, als partners niet voor de wet (dus niet officieel) zijn getrouwd, moeten ze volgens de reglementen apart lid worden en contributie betalen.

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen van een gezin contributie betalen?

Wanneer de kinderen de leeftijd van 21 jaar bereiken moeten ze contributie betalen. Zij krijgen automatisch per post een inschrijfformulier toegestuurd. 

Kan ik als lid zelf zaken regelen (tijdens een overlijden) zonder dat ik jullie daarover informeer?

Nee, zonder toestemming en contact met ons mogen er geen zaken geregeld worden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze regelingen als deze toch plaatsvinden.

Wordt mijn lidmaatschap voortgezet wanneer ik emigreer uit Nederland (naar Turkije)?

Nee, wanneer iemand niet meer woonachtig is in Nederland kan hij of zij niet meer lid blijven van onze vereniging.

Staat uw vraag er niet tussen?

Wij graag staan voor je klaar. Bel naar 078-7858170 of mail naar info@kayapinarcenazefonu.nl.